Meny Stäng

Smslån helg

Det akuta behovet av pengar kan uppstå när som helst, det spelar ingen roll om det är vardag eller helg. Oförutsedda situationer kan verkligen dyka upp precis vilken sekund som helst, det går helt enkelt inte att förutse, vilket ju även orden oförutsedda situationer syftar på. Det kan handla om skador eller sjukdom hos ett älskat husdjur som behöver ses över, eller ett kylskåp som plötsligt slutar fungera. Kanske visar det sig att en vattenläcka finns i huset eller trädgården som behöver åtgärdas.

Oavsett vilket så behöver man vid sådana händelser plocka fram pengar direkt och då kan det bli aktuellt att låna. Ett vanligt banklån går inte att ta på helgen, men många väljer att söka på smslån helg, och upptäcker då att många smslån går att få utbetalade även på helger. Det kan med andra ord gå att ordna fram pengar även om det inte är ordinarie bankdag, vilket naturligtvis är en stor lättnad när ett sådant behov uppstår.

Ansök om ett smslån på helgen:

Hur går man tillväga för att få smslån på helgen

Hur gör man då om man behöver ta ett smslån på helgen och det är nödvändigt att pengarna betalas ut redan under helgen? Det första man behöver göra är att ta reda på vilka långivare som behandlar låneansökningar även under helgen och även hanterar utbetalningar under lördagar och söndagar. Det finns flera långivare som uppfyller dessa krav, men det gäller inte alla snabblångivare och därför är det viktigt att kolla upp detta innan man skickar sin ansökan. För att ta reda på vad som gäller kan man till exempel ta hjälp av en sökmotor där man skriver in sökord som exempelvis smslån helg och därefter går igenom vad sökresultatet visar.

Smslån helg

Man kan också gå in på olika långivares hemsidor och läsa mer om deras öppettider och när lån beviljas och betalas ut. Vissa långivare hanterar ansökningar och betalar ut pengar sju dagar i veckan. Medan andra långivare enbart hanterar ansökningar på vardagar. En tredje grupp tar hand om ansökningar och betalar ut pengar på lördagar men inte på söndagar, så det gäller helt enkelt att hitta en långivare som uppfyller de krav man har.

Långivare som betalar ut på helger

När man väl har hittat en långivare som betalar ut smslån på helger så är nästa steg att fylla i ansökan. Detta kan vanligtvis göras både i mobilen och via datorn, huvudsaken är att man har en fungerande internetuppkoppling och ett bank-id eller ett mobilt bank-id. Man fyller i de uppgifter som efterfrågas gällande personuppgifter, inkomster och utgifter och signerar sedan med bank-id. Naturligtvis ska man även uppge hur mycket pengar man behöver låna och eventuellt även återbetalningstid. På vissa smslån sätts återbetalningstiden automatiskt till 30 dagar men om man lånar större belopp brukar det vanligtvis gå att styra återbetalningstiden från 1 till 6 månader, även om de exakta villkoren kan variera.

I ansökan får man även uppge sitt kontonummer och vilken bank man är kund hos. Om lånet beviljas är det till det kontot som pengarna betalas ut.

När betalas lånet ut

När betalas då det beviljade smslånet ut? Det beror också på villkoren hos den specifika långivaren. Ofta betalas det ut redan inom en timme efter det att man har fått meddelande om att lånet har beviljats. Man brukar få ett sms som bekräftar när utbetalning av pengarna har gjorts och om man har konto i en bank med direktöverföring från långivaren brukar man kunna se pengarna på kontot i samma stund. Detta är för övrigt också något man behöver kontrollera innan man skickar in ansökan, eftersom det hos vissa banker kan dröja en bankdag innan pengarna kommer in. Det är därför viktigt att man väljer en långivare som kan göra en direktöverföring till den bank man själv har konto hos, annars får man ändå inte pengarna under helgen, även om de betalas ut även på helger.

Jämförelser viktiga

Även om man känner sig lättad över att hitta en långivare som betalar ut smslån på helgen så är det viktigt att man inte nöjer sig med det och ansöker om lån hos första bästa långivare. Man bör istället fortsätta leta. På så sätt se om man kan hitta fler långivare som uppfyller kraven och gör utbetalningar på helger. Det kan nämligen skilja en del mellan olika företag när det kommer till ränta och avgifter. Och det är ju dumt att betala mer än man måste. Att ta sig tid till jämförelser är därför viktigt även om man har bråttom. Det går att spara hundratals kronor på detta. Därför är det värt att lägga några minuter extra.

När är det lämpligt att ta smslån på en helg

Om man har tid på sig och det är möjligt så är det naturligtvis bättre om man kan låna pengar hos en vanlig bank istället för ett smslån eftersom man får betydligt lägre ränta med ett vanligt lån. Ibland finns dock inte möjligheten att invänta bankens öppettider och ibland kan det även vara så att det belopp man behöver låna är för litet för att man ska kunna ta ett traditionellt banklån. I sådana lägen är snabblån en bra lösning. Även om räntan är högre på ett smslån än på ett vanligt lån så gör det inget så länge man bara tar lån någon enstaka gång och så länge man vet att man har möjlighet att betala tillbaka pengarna inom den tid som krävs.

Ofta handlar det bara om att man behöver täppa igen ett tillfälligt men akut hål på kontot och då kan ett smslån fungera som en räddare i nöden. När lönen kommer kan man sedan betala tillbaka hela beloppet och vara skuldfri igen. Det är onekligen väldigt enkelt och praktiskt i vissa lägen och det är positivt att möjligheten finns, även om det naturligtvis gäller att inte låna mer och oftare än man verkligen behöver. Även om lånet är relativt litet så ska det ändå betalas tillbaka och det på ganska kort tid. Man ska därför alltid tänka efter innan man lånar, eftersom det kan påverka ekonomin märkbart när det är dags för återbetalning. Det är också viktigt att tänka på att man aldrig ska ta ett nytt lån för att betala ett gammalt.

Recension:

Smslån helg
Betygsatt av: Locon.se
Betyg: 87/100