Meny Stäng

Santander Consumer Bank

Santander Consumer Bank AB är en mer känd bank i Sverige än vad man kanske kan tro. Detta eftersom det är en bank som skapades då den tidigare mycket kända banken GE Money Bank slogs ihop med Santander den 1 juli 2015. Många som kanske inte med en gång vet vilka Santander Consumer Bank AB är, vet därför mer om denna bank än vad de kanske själva tror.

Santander Consumer Bank AB har dessutom en mycket stor ägare i ryggen, då man tillhör den stora globala bankkoncernen Banco Santander, som är en av de största bankkoncernerna i hela världen. Man har hela 117 miljoner kunder totalt, i fler än 45 olika länder. Dessutom har man blivit vald till världens bästa bank hela 3 gånger under de senaste 10 åren, vilket verkligen är imponerande!

I Sverige har banken ca. 450 000 kunder, och man erbjuder en rad olika tjänster för privatpersoner, så som blancolån, fordonsfinansiering, betalkort, kreditkort samt delbetalningstjänster för så väl butiker och e-handel. Man har ett kontor i Stockholm med ca. 450 anställda.

Santander Consumer Bank

Givetvis har banken alla tillstånd som krävs för att driva en bank även i Sverige, och man står i Norden både under det norska Finanstilsynets och den svenska Finansinspektionens uppsikt.

Lånen som kan tas av Santander Consumer Bank

Av denna bank kan man låna upp till 350000 kronor, och för alla lånen sätts en individuell ränta efter kreditprövning. Santander Consumer Bank tillämpar även något som kallas för en ny kund garanti, vilket innebär att man har rätt att ångra sig om man tagit ett lån av dem, och betala tillbaka hela lånet utan någon extra kostnad, under de första 14 dagarna.
Det går att teckna ett låneskydd till denna långivares lån och låneansökan kan signeras med e-signatur, vilket i så fall skyndar på utbetalningen avsevärt.

Lite om de sparkonton som erbjuds av Santander Consumer Bank

Denna bank är även känd för att erbjuda bra sparkonton, med konkurrenskraftiga räntor samt insättningsgaranti, där man kan spara mellan 0 till 5,000,000 kronor. Alla uttag från kontot är helt gratis.

Recension:

Santander Consumer Bank
Betygsatt av: Locon.se
Betyg: 92/100