Meny Stäng

Nordnet

Nordnet är en bank som specialiserat sig på investeringar i aktier och fonder. Banken är ursprungligen svensk, då den grundades år 1996, då man var den första internetmäklaren för aktier och fonder, men numera har man både utökat sin verksamhet till att även omfatta bank och pensionstjänster samt till andra länder utöver Sverige, nämligen Norge, Danmark och Finland, utöver Sverige. Bankens affärsverksamhet är därför indelad i tre olika områden idag: 1. Investeringar och Sparande 2. Pension samt 3. Lån.

Man har över en halv miljon aktiva kunder, som år 2016 hade ett samlat sparkapital på över 197 miljarder kronor. Bankens huvudkontor ligger i Alviks strand, utanför Stockholm, men utöver huvudkontoret har man även kontor i Köpenhamn, Oslo samt Helsingfors.

Sedan år 1997, då Nordnet gick ihop med en annan svensk nätmäklare: Teletrade, är Nordnet Nordens största nätmäklare, som sedan dess även förvärvat en rad olika konkurrenter (t.ex. Stocknet år 2004, Shareville år 2013 och eQ år 2009).

Nordnets bolån är den senast lanserade produkten, som lanserades i april 2016. Målgruppen för bolånen är Nordnets Private Banking kunder som har ett kapital på minst 2.5 miljoner kronor, och den begränsade kundgruppen har gjort det möjligt för Nordnet att erbjuda det billigaste bolånet i Sverige, åtminstone kort efter lanseringen.

Samma år lanserades även tjänsten Nordnet Ventures, som förvisso inte är en tjänst som tilltalar lika många som bolånet men som är intressant för vissa specifika kunder. Nordnet Ventures går nämligen ut på att Nordnet gör investeringar inom fintech i Norden.

Nordnet

Mer information om alla Nordnets produkter och tjänster samt även ansökningsformulär för dem alla finns på deras hemsida, där du även kan hitta aktuella bolåneräntor, alternativ för fond- och aktiesparande med mera. Vår rekommendation är därför att alla som är intresserade av Nordnet och deras tjänster går in på deras hemsida för att lära sig mer om tjänsterna och produkterna de erbjuder och även för att ansöka om dem om de känns aktuella efter detta.

Recension:

Nordnet
Betygsatt av: Locon.se
Betyg: 95/100