Meny Stäng

Nordic Lån

Varumärket Nordic Lån är ett relativt nytt varumärke av Thorn Svenska AB, ett företag som även driver många andra populära låneprodukter som t.ex. Leasy Minilån, Thorn privatfinans och Klicklån, för att bara nämna några exempel. Nu har man dock utökat sin låneportfölj med Nordic Lån, som skiljer sig från de tidigare låneprodukterna på flera sätt.

Lite om Nordic Låns lån

Man kan låna mellan 10000 och 50000 kronor av denna långivare, med en löptid på upp till 80 månader (12 månader är den kortaste möjliga löptiden). Även helt nya kunder kan låna max. beloppet, dvs. 50000 kronor med en gång om de vill.

Företaget är känt för sina relativt låga räntor. Men värt att lägga märke till är att uppläggningsavgiften för dessa lån är relativt hög i jämförelse med konkurrenternas motsvarande avgifter, så när du jämför priser på Nordic Lån och andra konkurrerande lån är det alltid den effektiva räntan du ska jämföra för att din jämförelse ska bli rätt.

Ansök om ett lån

Blir din låneansökan beviljad kan du dessutom förvänta dig att få pengarna väldigt snabbt, antingen samma eller nästkommande bankdag. Dock är det inte möjligt att ansöka eller bli beviljad lånet under helger.

Vem kan få ett lån av Nordic Lån?

För att detta ska vara möjligt måste du uppfylla vissa grundläggande krav, som t.ex att du:

  • Är minst 20 år gammal.
  • Inte har några betalningsanmärkningar.
  • Har en deklarerad årsinkomst.

Nordic Lån

En vanlig kreditprövning via Upplysningscentralen, UC, kommer dessutom alltid att göras när Nordic Lån får in en låneansökan från dig, och beroende på vad som framgår i den kan lånet antingen bli beviljat eller avslaget.

Bra att veta om du väl får lånet beviljat och tar det

Alla som har ett lån hos Nordic Lån har rätt att utnyttja 2 avbetalningsfria månader under lånets löptid. Dock får dessa månader inte infalla under samma år.

Recension:

Nordic Lån
Betygsatt av: Locon.se
Betyg: 95/100