Meny Stäng

Lendo

Lendo är ett låneföretag som grundades år 2007 och som gjort det till sin specialitet att hjälpa dem som vill ta ett lån att hitta det bästa möjliga lånet för dem, utan att den potentiella låntagaren för den sakens skull själv behöver göra särskilt mycket extra. Det är ett helt fristående bolag som dock har ett samarbete med många företag som erbjuder lån till svenska privatpersoner för att på så vis kunna jämföra deras låneprodukter och även kunna förmedla dem ordentligt åt sina användare.

Man hör till de större och mer kända låneförmedlarna i landet, och ägs av en av Nordens största mediekoncerner; Schibstedkoncernen. Huvudkontoret i Sverige finns i Stockholm

Endast en UC görs per låneansökan via Lendo, vilket är en stor fördel, då detta minimerar påverkan på din framtida kreditvärdighet, som påverkas av hur många Uc förfrågningar som görs på dig.

Låna online:

Om lånen man kan ta via Lendo

Du kan låna upp till 500 000 kronor via Lendo. Ingen säkerhet behövs för lånen, vilket även betyder att du inte behöver berätta vad du ska använda pengarna till, utan det är helt upp till dig själv. Lånen kan vidare ha upp till 15 års återbetalningstid. Räntan sätts alltid individuellt, baserat på din egen ekonomi och du ansöker om lånet, oavsett hur stort det är, via Lendos hemsida.

Kraven som ställs på den som vill ta ett lån via Lendo

För att du ska bli beviljad ett lån via Lendo måste du uppfylla en del grundläggande krav, som att du:

  • Är minst 18 år gammal.
  • Har en årsinkomst på minst 110 000 kronor per år.
  • Har varit folkbokförd i Sverige under minst ett år och är det nu

Lendo

Betalningsanmärkningar behöver inte innebära att din låneansökan blir avslagen men det krävs att du varit skuldfri hos Kronofogden under minst 6 månader för att det ska vara möjligt för ansökan att bli beviljad.

När man behöver ett privatlån kan det ibland vara svårt att veta vart man ska vända sig för att få ett så förmånligt lån som möjligt. Det finns många olika långivare och banker på marknaden och det tar lång tid om man på egen hand ska leta upp dem alla och dessutom jämföra deras erbjudanden. Om man dessutom kommer så långt att man ansöker om lån hos flera långivare registreras även flera kreditupplysningar hos Upplysningscentralen vilket kan vara negativt om man behöver ansöka om flera lån inom en snar framtid eller lite längre fram i tid. Av dessa anledningar önskar många sig en smidigare lösning som gör att det hela går snabbare och att processen dessutom blir enklare. Som tur är finns det faktiskt sådana lösningar. Det finns nämligen företag som ägnar sig åt låneförmedling och ett sådant företag är Lendo.

Vad gör Lendo

Lendo är som sagt ett företag som ägnar sig åt låneförmedling. Det innebär att man fyller i sina uppgifter en gång och att företaget sedan ansöker om blancolån hos ett flertal långivare. Det innebär också att det bara registreras en kreditupplysning vilket är positivt. Lendo samlar in erbjudanden från ett större antal banker och långivare för att se till att låntagaren får ett så förmånligt lån som möjligt. I och med att räntan ofta sätts individuellt med hänsyn till de uppgifter som låntagaren angett i ansökan och vad som framkommit i kreditupplysningen, går det inte att på förhand veta vilken ränta lånet handlar på, men detta gör inget då det som sagt bara registreras en kreditupplysning. Som låntagare får man sedan besked om vilka lån som är mest förmånliga och kan därefter nappa på det erbjudande som passar bäst.

Vad krävs för att kunna ansöka om lån via Lendo

När man ansöker om lån hos en bank finns det vissa krav man behöver uppfylla för att kunna bli beviljad ett lån. Även om de olika långivare som Lendo vänder sig till har olika krav så har Lendo några grundläggande krav som man måste uppfylla för att några långivare ska kunna erbjuda ett lån. Detta är dock inga speciellt hårda krav och majoriteten uppfyller dessa. De krav som finns är följande:

  • Man måste ha fyllt 18 år, vilket är ett krav som alla långivare har eftersom det är först då man är myndig och har rätt att underteckna juridiskt bindande avtal.
  • Den som ansöker om lån måste vara folkbokförd i Sverige och ska ha varit det i minst ett år.
  • Man ska ha en fast inkomst och den ska komma från antingen arbete eller pension.
  • Man måste ha en årsinkomst på minst 110 000 kronor.
  • Man får inte ha några skulder hos Kronofogdemyndigheten och måste ha varit fri från sådana i minst ett halvår.

Detta är de grundläggande kraven. Naturligtvis blir antalet erbjudanden om lån både fler och bättre för den som har en högre inkomst och att inte ha några betalningsanmärkningar är naturligtvis också fördelaktigt men så länge man uppfyller ovan nämnda krav kan man ansöka och chansen är stor att man får något lånerbjudande.

Hur stora belopp går det att låna

Hur stora lån kan då Lendo förmedla? Det går att låna från 5000 kronor och upp till 500 000 kronor. Långivarna gör en individuell prövning baserat på de uppgifter som kommer in. Därefter avgörs både hur stort belopp som kan erbjudas och vad räntan hamnar på. Naturligtvis är det alltid positivt om man har en fast anställning. Har man varit anställd en längre tid är det också en fördel. Vidare är det positivt om inkomsten är högre än minimigränsen. Lendo rekommenderar att man inte ansöker om lån som är större än 90% av årsinkomsten. Den som har betalningsanmärkning kan ansöka om att få ett lån på upp till 150 000 kronor.

Hur lång är återbetalningstiden

Låntagaren anger själv i ansökan hur lång tid lånet ska betalas av på. Den kortaste tiden är 1 år och den längsta tiden är 15 år. Om det lån man tar är relativt litet är det klokt att lägga upp avbetalningen på en kortare period. Det gör att det totala beloppet att betala tillbaka blir lägre. Om man delar upp lånet på en längre tid blir visserligen månadsbeloppet lägre men det totala beloppet att betala blir högre. Det är därför klokt att göra en kalkyl och se hur mycket man har möjlighet att betala tillbaka utan att budgeten blir allt för ansträngd.

Klokt om man vill spara tid

Om man inte anser att man har tiden att själv göra efterforskningar och jämföra olika bankers lån är det en god idé att vända sig till Lendo för att underlätta och för att snabba på processen. Företaget har många års erfarenhet av att förmedla lån och de kan hjälpa till att hitta de bästa lånen med de bästa villkoren. Att ansöka går snabbt, det behöver inte ta mer än några minuter och man slipper göra om processen flera gånger. Det finns egentligen bara fördelar med att göra på detta sätt. Det kostar inte låntagaren något att ansöka om lån via Lendo. Tvärtom tar Lendo ut en avgift av långivarna eftersom det fungerar som en marknadsföringskanal för dem. För låntagaren finns det inga extra kostnader och heller inga nackdelar.

Hur betalas pengarna ut

Hur går det då till när ett lån beviljas? Det kan variera beroende på vilken långivare som beviljat lånet. Antingen skickas det ut ett skuldbrev som man får underteckna och skicka tillbaka. Några dagar senare betalas pengarna ut till angivet bankkonto. Ett annat sätt är att man besöker bankens kontor och där skriver under skuldbrevet och antingen får pengarna utbetalda eller insatta på bankkonto. Ett tredje sätt är att man skriver under skuldbrevet digitalt med hjälp av bank-id och därefter betalas pengarna ut. Det är vanligtvis det både enklaste och snabbaste sättet men det är inte alla banker som erbjuder denna möjlighet.

Recension:

Lendo
Betygsatt av: Locon.se
Betyg: 97/100