Meny Stäng

Lendify

Lendify är ett ganska ovanligt låneföretag i Sverige, även om det finns vissa andra, liknande låneföretag interntionellt. Det som skiljer Lendify från andra låneföretag i Sverige är nämligen att man erbjuder vad som kallas för peer to peer lån. Med andra ord är det inte en bank eller ett kreditbolag som ligger bakom pengarna som lånas ut. Istället är det andra privatpersoner, som känner att de har möjlighet att låna lite åt andra, och på så vis tjäna lite ränta på pengar de själva har över.

All utlåning sker via en särskild plattform, så att privatpersoner som vill ta ett lån inte behöver ha direkt kontakt med privatpersoner som vill låna ut pengar. Det är Lendify som står för plattformen. Det som gör att det ofta kan vara värt att ta ett lån via denna plattform är att man ofta kan få betala en mycket låg ränta på lånet man tar. Dessutom kan det ofta vara möjligt för personer med relativt dålig kreditvärdighet att få lån via Lendify. Fast de kanske inte kan bli beviljade lån av mer traditionella långivare.

Ansök om ett lån hos Lendify

Grundläggande fakta om lånen som kan tas via Lendify

Du kan ansöka om lån på mellan 5000 kronor och 500000 kronor via dem. Med andra ord rör det sig om väldigt liknande summor som du även kan låna av banker och andra traditionella kreditgivare.

Återbetalningstiden kan du välja själv, på mellan 1 och 10 år, samt många alternativ däremellan förstås. Återbetalningstiden du väljer kommer att påverka räntan du får betala för lånet. Ju kortare återbetalningstid, desto lägre blir nämligen räntan.

Det är alltid fasta räntesatser som tillämpas för lånen du tar via Lendify, trots att så kallad individuell räntesättning är väldigt populärt hos många andra långivare. Hör du till dem som förmodligen kommer att få betala en hög ränta om räntan sätts individuellt? Kanske på grund av en svagare ekonomi är Lendify därför ett särskilt bra alternativ för dig.

En sak som dock är viktig att känna till om man vill ta ett lån via Lendify plattformen är att man måste ange vad man ska använda pengarna till när man tar lånet. Detta trots att det rör sig om ett så kallat blancolån. Detta är inte så vanligt när man tar lån av andra långivare. Så det är inte alla som tar ett lån av Lendify som är beredda på detta, vilket gör att vi vill nämna detta särskilt.

Att få pengar utbetalda via Lendify kan dessutom ta lite längre än vad många kanske är vana vid från andra sammanhang. Då många långivare är extremt snabba med sina utbetalningar idag. Via dem kan det dock ta upp till 14 dagar innan pengarna utbetalas. Så det är inte alltid det bästa alternativet för de som behöver pengar snabbt, tyvärr.

Lendify

Kraven som ställs på den som vill ta ett lån via Lendify

För att det ska vara möjligt för dig att ta ett lån via Lendify måste du uppfylla vissa grundläggande krav. Dessa är för närvarande att du:

  • Är svensk medborgare.
  • Har en årsinkomst på minst 180 000 kronor per år.
  • Är minst 18 år gammal.
  • Saknar skuld hos Kronofogden.
  • Har en svensk internetbank.
  • Saknar betalningsanmärkning.

Recension:

Lendify
Betygsatt av: Locon.se
Betyg: 82/100