Meny Stäng

Länsförsäkringar

Länsförsäkringar är ett moderbolag för alla länsförsäkringsbolagen, som sköter gemensam affärsverksamhet för alla de 23 lokala länsförsäkringsbolagen. Man äger även företag som t.ex. Länsförsäkringar Bank (Sveriges femte största privatbank), Länsförsäkringar Sak Försäkrings AB, Länsförsäkringar Fondliv Försäkrings AB och Länsförsäkringar Liv Försäkringsbolag AB. Genom sitt utspridda ägande har man totalt 3.7 miljoner kunder, vilket gör Länsförsäkringar till en riktig storspelare på den svenska bank- och försäkringsmarknaden.

Företaget ägs helt och hållet av de 23 lokala länsförsäkringsbolagen, som i sin tur ägs av de försäkringskunder man har. Man erbjuder funktion som t.ex. juridik, produktutveckling, IT-tjänster och marknadsföringstjänster åt alla länsförsäkringsbolag och dotterbolag, vilket man gjort sedan år 1936 då detta moderbolag skapades. Hela länsförsäkringskoncernen har ungefär 6 000 anställda, av dessa jobbar ca. 1 500 på på moderbolaget Länsförsäkringar AB.

Länsförsäkringar

Man har även ett nära samarbete med vissa utomstående parter, av dessa är förmodligen det mest kända partnerskapet med Handelshögskolan i Stockholm, för man är en så kallad Senior Partner till dem, vilket innebär att man samarbetar med dem gällande utbildning samt forskning. Dock är detta inte företagets enda partnerskap.

För mer information om just Länsförsäkringar AB rekommenderar vi ett besök på deras hemsida, där var och en kan hitta mycket information om dem, men många som tror sig leta efter information om Länsförsäkringar AB är i själva verket ute efter information om ett av länsförsäkringsbolagen eller ett dotterbolag, t.ex. Länsförsäkringar Bank. Är så fallet, är det att rekommendera att man istället besöker detta företags hemsida för mer specifik information.

Recension:

Länsförsäkringar
Betygsatt av: Locon.se
Betyg: 90/100