Meny Stäng

Låna 20000 kronor

Sommaren är här vilket innebär att det även är semestertider. Många funderar för fullt över vad de ska hitta på under semestern medan andra redan har bestämt sig för länge sedan. Oavsett om man har full koll på vad man vill göra eller om man fortfarande befinner sig i planeringsstadiet så kan pengar vara en försvårande faktor. Många har fortfarande några veckor kvar tills nästa lön kommer och det är inte alls speciellt roligt att sitta utan pengar på semestern. Det kan även vara svårt att förverkliga några semesterplaner utan pengar på kontot. Det gäller därför att hitta en lösning och en sådan kan vara att låna 20000 kronor. Naturligtvis ska man inte försätta sig i en sits som gör att man får problem senare, men om man vet att man utan problem kommer att kunna betala av ett sådant lån på relativt kort tid är det inga problem.

Anledningar till att låna till semestern

Varför ska man då låna pengar till semestern? Naturligtvis är det att föredra om man har kvar pengar från föregående lön eller om man har lagt undan pengar under året så att man inte behöver låna något alls, men det kan finnas anledningar till att man inte kunnat göra det. Det kan till exempel vara så att man varit sjukskriven eller studerat tidigare, men fick ett fast jobb några månader före semestern. Då har man kanske inte hunnit lägga undan pengar till semestern, samtidigt som man vet att man har en stabil inkomst och klarar av att betala av på ett lån.

Låna 2000 direkt:

Oavsett om man ska vara hemma på semestern och göra lite olika dagsutflykter, eller om man planerar att åka på någon resa, så är det ett välkänt faktum att sommaren är en ganska dyr period. Om man då får semester någon vecka innan lönen kommer kanske man känner ett behov av att fylla på kontot för att kunna hitta på saker med familjen. Att låna 20000 kronor eller något annat belopp är då ett alternativ.

Vad är det då som kostar på semestern som gör att man kan behöva låna pengar? Dels går det i regel åt mer pengar när hela familjen är hemma på dagarna eftersom man då äter mer hemma och på det sättet behöver handla mer. Dessutom blir det ofta fler glassinköp, spontana fikastunder och dagsutflykter under sommaren. Oavsett vart man beger sig på dagsutflykt så brukar man vilja äta ute och ibland blir det även en del aktiviteter som kostar pengar, så som entré på museum och nöjesparker, åkband på tivoli, minigolf, bowling, bad och annat som kostar pengar. Det gör att pengarna snabbt drar iväg.

Om man dessutom åker iväg på en semesterresa, antingen inom Sverige eller utomlands, så går det givetvis åt ännu mer pengar. Resekostnader, kostnad för bostad och semesterkassa tillkommer. Dessutom är det vanligt att man äter ute någon gång om dagen på semestern och man behöver därför se till att semesterkassan är välfylld. Allt detta gör att man kan behöva låna pengar till semestern om man inte haft möjlighet att lägga undan pengar tidigare.

Andra tillfällen då man kan behöva låna pengar

Det är naturligtvis inte bara under semestern som det kan bli aktuellt att låna 20000 kronor eller någon annan summa. Det dyker då och då upp oförutsedda utgifter. Det kan handla om:

  • Vitvaror som går sönder.
  • Ett djur som behöver akut veterinärvård.
  • En bil som behöver lämnas in på verkstad.
  • Eller något annat kostsamt som det inte finns utrymme för i budgeten.

I sådana situationer kan det bli aktuellt med ett lån, och så länge man inte lånar ofta och onödigt mycket så är det naturligtvis inget fel med att ta ett lån när sådana situationer dyker upp. Huvudsaken är att man inte lånar mer än man vet att man klarar av att betala tillbaka.

Att tänka på vid lån

Oavsett om man ska låna 20000 kronor till semestern eller någon annan gång så finns det en del saker som man bör tänka på. För det första är det viktigt att fundera ut hur mycket pengar man behöver, så att man inte lånar mer än nödvändigt, eller alldeles för lite så att det blir nödvändigt med ytterligare ett lån. Därefter bör man också se över vilka långivare som finns och jämföra dem, så att man kan få så bra villkor som möjligt för lånet. Man vill som låntagare givetvis ha så låg ränta som möjligt och man vill naturligtvis även kunna vara med och påverka återbetalningstiden.

Vidare är det naturligtvis viktigt att man väljer en seriös långivare. Man bör därför börja med att kontrollera vilka långivare som erbjuder lån på 20 000 kronor och därefter jämföra dem. Det kan skilja när det kommer till ränta och avgifter och det kan naturligtvis skilja en del på villkoren också. Det kan också vara så att vissa långivare ställer högre krav än andra, så det gäller helt enkelt att ta reda på både vad de olika långivarna har att erbjuda men också vilka långivare som har krav som man själv uppfyller. Det är helt onödigt att ansöka om lån hos en bank eller annat lånföretag där man vet redan på förhand att man inte kommer att få lånet beviljat.

Återbetalningstid

En annan sak som man behöver fundera lite över är återbetalningstiden. Ofta får man själv välja någorlunda hur lång tid man ska betala av lånet på. Det gäller då att tänka klokt så att man väljer en lagom lång period. Man bör inte välja en alltför kort period eftersom man då riskerar att få betala en högre summa per månad än vad man klarar av, samtidigt som man naturligtvis inte bör välja en alltför lång period heller, då det påverkar ekonomin onödigt länge, samtidigt som man också betalar mer ränta totalt. I det här fallet är lagom alltså bäst, och det gäller helt enkelt att räkna efter hur stort belopp man klarar att betala varje månad utan att ekonomin fallerar, och sedan räkna ut hur lång avbetalningstid som krävs med den summa man just har konstaterat att man klarar att betala.