Meny Stäng

Låna 100000 kronor

Det är inte helt ovanligt att man behöver låna 100,000 kronor och som tur är finns det en rad möjligheter när behovet uppstår. Det finns i dagsläget relativt många långivare som erbjuder lån i den här storleksklassen. Huruvida man blir beviljad den här typen av lån beror dock på hur den ekonomiska helhetsbilden ser ut när det kommer till inkomst, skulder, betalningsanmärkningar och några andra faktorer. Det gäller helt enkelt att börja med att ta reda på vilka möjligheter man har utifrån de egna förutsättningarna.

Här kan du låna 100000 kronor online:

Vem kan få lån

Vem har då goda chanser att få låna 100,000 och vem behöver göra något åt sin ekonomiska situation innan det kan bli aktuellt? Det är en svår fråga att svara på eftersom krav och villkor kan variera beroende på vilken långivare man vänder sig till, men det finns ändå en del generella svar att ge.

100 000 kronor är ett relativt högt belopp men för den med en ordnad ekonomi brukar det inte vara några större problem att få låna denna summa. Man behöver ha en inkomst och den ska vara tillräckligt hög för att det ska kunna anses vara rimligt att man klarar av att betala av lånet man tar utan att det innebär alltför stora påfrestningar. Man bör inte ha alltför stora skulder i övrigt, åtminstone inte skulder som ligger i lån utan säkerhet och krediter, eftersom den totala summan som ska betalas varje månad kan bli högre än vad som anses vara rimligt att man ska klara av. Vidare ställer de flesta långivare krav på att man ska vara fri från betalningsanmärkningar om man ska kunna låna så pass mycket som 100 000 kronor ändå är.

låna 100000 kronor

Om det är så att man uppfyller vissa krav men inte alla, är det möjligt att man kan bli beviljad ett mindre lån men det är inte troligt att man får låna 100,000. Om man trots allt vill försöka ta ett lån i den storleksklassen behöver man då kika vidare och försöka hitta en annan långivare med något mildare krav.

När är det aktuellt att låna 100,000

I vilka situationer kan man då behöva låna 100,000 kronor? Det kan naturligtvis variera oerhört mycket. Det kan till exempel vara så att man ska köpa en ny bil och behöver låna pengar. Då är det dock oftast aktuellt med ett billån, vilket innebär att man inte vänder sig till sin vanliga bank, utan oftast kan man då få hjälp att ordna finansiering på bilbolaget där man köper bilen.

En annan situation då man kan behöva låna 100000 kronor eller kanske till och med mer, är när taket på huset behöver bytas ut. Kanske har man upptäckt fukt därunder och behöver åtgärda detta och samtidigt passa på att lägga ett helt nytt yttertak. Då drar kostnaderna iväg och det gäller att se till att man har tillräckligt med pengar för att finansiera takbytet.
Det kan naturligtvis även dyka upp andra utgifter när man har hus. Man kanske behöver renovera badrummet eller köket och det vet nog de allra flesta att sådant kan bli dyrt. Vissa har haft möjlighet att spara ihop pengar i förväg, medan andra behöver låna för att ha råd med renoveringsprojektet. Då kan ett lån på 100 000 kronor bli aktuellt.

Andra oväntade utgifter

Att ha djur kan också bli en dyr historia. Om man till exempel har en häst som skadar sig och behöver opereras kan tusenlapparna snabbt dra iväg och ofta behöver man betala redan när man hämtar sin häst från djursjukhuset. Även om man har en försäkring så brukar man behöva ligga ute med pengarna först eftersom det är långt ifrån alla djursjukhus som har möjlighet att direktreglera. Dessutom kan det vara så att försäkringen täcker en del av kostnaderna men kanske inte hela beloppet. Även om 100000 kronor låter som mycket pengar så kan det faktiskt vara i den storleksklassen räkningen hamnar om man varit tvungen att operera hästen under narkos. Kanske har det till och med varit nödvändigt med flera operationer. Veterinärbesök kan bli riktigt dyra, i synnerhet om de sker på akuta tider.

Att fundera över innan man tar lån

Att ta ett lån kan vara lösningen i många situationer men det gäller naturligtvis att tänka efter före, även om man vet att man är tvungen att låna pengar. För det första kan det skilja en hel del mellan olika långivare. Vissa långivare erbjuder lån med ganska låg ränta, medan andra långivare erbjuder lån med betydligt högre ränta. Hos vissa tillkommer även andra avgifter som gör att månadsbeloppet blir högre. Det lönar sig med andra ord att jämföra ett flertal alternativ innan man skickar in ansökan.

En annan sak som man behöver fundera över är hur snabbt man tror sig kunna betala tillbaka lånet. Naturligtvis är det en fördel om det går att betala av det så snabbt som möjligt. Dels innebär det en lättnad för vardagsbudgeten att slippa dyra amorteringar så snabbt som möjligt. Men sedan är det även en fördel att bli av med lånet snabbt om det skulle vara så att man till exempel planerar att ta ett bolån om några år.

Dyra bolån?

När man ska ta bolån är det en fördel om man har så få andra skulder som möjligt eftersom det kan göra att man beviljas ett lånelöfte på ett högre belopp, vilket gör att man kan vara med i budgivningen även på lite dyrare objekt på bostadsmarknaden.

Naturligtvis ska man dock vara realistisk när man väljer amorteringstid. Det gäller att inte heller ta till i underkant eftersom det är viktigt att man faktiskt klarar av månadsbetalningarna utan att behöva stå utan mat sista veckan innan lönen kommer. Om man blir för ivrig och väljer en alltför kort avbetalningstid kan det till och med bli så illa att man blir tvungen att ta mindre lån för att klara vardagen och det är definitivt inte meningen. Ett lån ska vara till hjälp, inte stjälpa vardagsekonomin, och därför är det viktigt att man lägger sig på en rimlig nivå när det gäller tid att betala av lånet och månatligt belopp att betala.  

Recension:

Låna 100000
Betygsatt av: Locon.se
Betyg: 89/100