Meny Stäng

Låna 10000

Det finns många tillfällen då det kan bli aktuellt att låna 10,000 kronor. Det kan låta som mycket pengar men när det gäller lån så är 10000 kronor en relativt liten summa. De flesta banker satsar främst på större lån. Detta gör att man kan behöva leta på andra platser för att hitta den här typen av lån. Med tanke på detta kan det vara bra att veta lite mer om hur det går till att låna 10000 och vad man bör tänka på gällande denna typ av lån.

Hitta rätt långivare

De stora bankerna satsar som sagt främst på lite större lån. Vanligtvis går det att låna från cirka 30,000 kronor och uppåt hos de traditionella bankerna. Det innebär dock inte att det inte finns lösningar när man behöver låna mindre belopp. Skillnaden blir att man får vända sig till andra långivare och ofta kan låneprocessen se en aning annorlunda ut. Det kan givetvis låta krångligt. Men faktum är att processen ofta går snabbare när det handlar om mindre lån, och ofta kan man få pengarna redan inom några dagar.

Låna 10000 kronor här:

Frågan är då vart man bör vända sig om man behöver låna 10,000 kronor? Vi har redan konstaterat att det inte fungerar att vända sig till traditionella banker för den här typen av lån. Istället är det främst de långivare som erbjuder så kallade snabblån som tillhandahåller lån på 10 000 kronor. Från början var de flesta smslån på mindre belopp, vanligtvis mellan 1000 och 3000 kronor. I och med att de blev allt populärare utökades också utbudet och idag erbjuder många av dessa långivare lån på 10 000 kronor och vissa långivare erbjuder även något större lån.

Tio tusen kronor

låna 10000

Genom att söka på nätet efter lån på 10000 kronor kan man hitta en rad långivare som erbjuder den här storleken på lån. Det går då också att läsa mer om vad som krävs för att bli beviljad att få låna pengar och om hur snabbt pengarna betalas ut om lånet beviljas. För att vara säker på att hitta det bästa lånet är det viktigt att inte bara titta på en långivare. Istället bör du se över flera olika alternativ. Det kan skilja en hel del i villkoren mellan olika lån och därför är en närmare jämförelse nödvändig.

Viktiga detaljer när man behöver låna pengar

Vad är då viktigast att tänka på när det börjar bli dags att ta ett lån på 10 000 kronor? Det finns några saker som är viktiga att tänka på oavsett vilken typ av lån det handlar om, men i synnerhet när det gäller snabblån.

Kostnader

– Tillkommer det några kostnader utöver de givna kostnaderna som ränta och själva lånesumman? Tillkommer det någon uppläggningsavgift och några avikostnader? Går det i så fall att undkomma dessa avgifter på något sätt, exempelvis genom att lägga avbetalningen på autogiro? Detta är en viktig fråga eftersom extra avgifter kan göra att man får betala betydligt mer, både totalt sett men även varje månad.

Avbetalningstid

– Hur lång tid läggs lånet upp på? Går det att själv välja avbetalningstid? Ofta betalas den här typen av lån av ganska snabbt. För ett lån på 10 000 kronor är det vanligt att avbetalningstiden läggs upp på sex månader. Men det finns både längre och kortare löptid, vilket gör att detta är viktigt att se över. Även om 10 000 kronor inte är något enormt belopp så är det viktigt att man räknar ut månadskostnaden så att man ser att den är rimlig och att man vet att man klarar av att betala beloppet varje månad.

Ränta

– Visserligen betalas som sagt den här typen av lån mycket snabbare än vanliga, traditionella banklån vilket gör att det inte påverkar privatekonomin under så lång period. Räntesatsen är ofta väldigt hög när man tittar på lån på 10 000 kronor och andra snabblån men det är då också viktigt att komma ihåg att löptiden är kort. Det är bättre att titta på vad det totala beloppet att betala blir än att stirra sig blind på räntesatsen. Att jämföra totalkostnader är dock klokt eftersom det gör att det blir betydligt enklare att hitta det bästa lånet.

Omdömen

– Att titta på omdömen från tidigare låntagare och kunder är alltid en god idé. Alla långivare framställer sig själva i god dager men det är viktigt att även verifiera dessa uppgifter genom att titta vad kunder tycker. Ofta går det att läsa omdömen på nätet och det gör att det blir lättare att bilda sig en helhetsuppfattning och baserat på detta fatta ett bra beslut.

Så går ansökan till

Hur går man då tillväga om man behöver låna 10,000 kronor? Låneprocessen är normalt ganska okomplicerad när man behöver ett så pass litet lån. Ofta räcker det med att fylla i några grundläggande uppgifter, bland annat personnummer, inkomst, typ av anställning, månatliga utgifter och några få andra uppgifter. När detta är gjort brukar nästa steg vara att bekräfta identiteten, ofta med hjälp av bank-id. Efter det kommer normalt sett ett besked omedelbart på skärmen, där man får veta om lånet beviljats eller inte.

Om lånet beviljas betalas pengarna normalt ut dagen efter att lånet beviljats. I vissa fall är det även möjligt att få pengarna på kontot redan samma dag. Naturligtvis kan utbetalningstiderna variera från långivare till långivare och hur snabbt det går att få pengarna beror också på vilken bank låntagaren har.

När pengarna är utbetalade till kontot återstår bara att använda pengarna till det de behövs för och därefter att betala tillbaka lånet. Ofta kommer fakturan via e-post men det finns även långivare som skickar ut vanliga fakturor via post. I vissa fall är det även möjligt att lägga upp avbetalningarna på autogiro. Detta är naturligtvis praktiskt och smidigt då man inte behöver hålla ordning på några datum, summor och OCR-nummer. Det är viktigt att se till att avbetalningarna sköts enligt plan. Förseningar och uteblivna betalningar kan leda till dyra merkostnader och svårigheter att bli beviljad ytterligare lån i framtiden.

Recension:

Låna 10000
Betygsatt av: Locon.se
Betyg: 92/100