Meny Stäng

Inkomstförsäkring

Inkomstförsäkringar är otroligt populära idag, men tyvärr finns det ett vanligt missförstånd gällande dessa försäkringar, och det är att man inte skulle kunna ta inkomstförsäkringar om man inte är med i facket. Till viss del är det förståeligt att folk tror detta, för många fackförbund erbjuder idag väldigt förmånliga eller till och med automatiska inkomstförsäkringar åt sina medlemmar. Men visst är det så att man kan ta inkomstförsäkringar även om man inte är fackligt ansluten. Detta kallas då att man tar privata inkomstförsäkringar.

Hur hittar man då privata inkomstförsäkringar?

Det enklaste sättet att hitta dessa inkomstförsäkringar är att ta olika sökmotorer, förslagsvis Google, till hjälp och söka efter ”privat inkomstförsäkring”, ”privata inkomstförsäkringar” eller liknande. Då kommer sökmotorn förmodligen att ge dig en lista på försäkringsbolag som du kan vända dig till. Men som ett tips kan vi nämna att t.ex. Accept och Solid är populära försäkringsbolag för dem som vill teckna inkomstförsäkringar och inte är med i facket.

Är privata inkomstförsäkringar då lika bra som fackliga inkomstförsäkringar?

Givetvis beror detta på vilken inkomstförsäkring man väljer, för alla fackliga inkomstförsäkringar är inte likadana, och det är inte heller alla privata inkomstförsäkringar. Så vill man försäkra sig om att man tar en så bra privat inkomstförsäkring som möjligt, är det smart att jämföra flera olika privata inkomstförsäkringar med varandra.
I regel brukar dock privata inkomstförsäkringar vara något dyrare än de fackliga inkomstförsäkringarna, men du slipper å andra sidan betala avgiften till facket, så huruvida detta i själva verket är billigare eller dyrare, kan vi inte riktigt svara på.

Har man möjlighet att teckna både en privat inkomstförsäkring och en via facket och inte vet vilken av dessa försäkringar som är bäst, kan man även vända sig till en försäkringsrådgivare, som i regel bör kunna reda ut detta åt dig ganska grundligt. Detta rekommenderas om man vill vara helt säker på att man gör det bästa valet!