Meny Stäng

Ikano Bank

Ikano Bank är en av Ingvar Kamprads mycket lyckade skapelser, tillsammans med exempelvis IKEA, som förmodligen är det mest kända Kamprad företaget. På samma vis som IKEA grundades för att göra inredning mer demokratiskt var även tanken bakom Ikano Bank att erbjuda allmänheten ett bra bankalternativ, vilket man inte ansåg fanns fram till dess.

Ikano Bank grundades därför år 1995 och idag har banken ca. 600 medarbetare. Från början hade banken endast ett kontor, i Älmhult, Småland, men sedan år 2009 och en sammanslagning av flera företag i Ikano koncernen har man flera kontor, varav huvudkontoret ligger i Malmö, Skåne. Dessutom har man kontor i Älmhult, Sundbyberg, Asker, Helsingfors, Glostrup samt Nottingham. Utöver att vara verksamma i Sverige bedriver man nämligen även verksamhet i Tyskland, Polen, Österrike, Finland och Ryssland, fast då genom andra bolag.

Man vänder sig både till företag samt till privatpersoner, men med olika banktjänster. För privatpersoner erbjuds lån och sparkonton och för företag säljfinansieringslösningar. Bland annat IKEA (förstås!), Audi, Lindex, Hemtex, Skoda, Volkswagen samt Shell och Preem är Ikano Banks kunder för denna sorters lösningar.

Ikano Bank

Banken hette fram till år 2009 Ikanobanken, men år 2009 bytte man alltså namn till nuvarande Ikano Bank.

Lite om de sparkonton som erbjuds av Ikano Bank

Eftersom de sparkonton som erbjuds av banken tillhör bankens mest populära produkter tänkte vi presentera dessa lite närmare.
De mest populära sparkontona hos denna bank är:
Ikano Sparkonto Fix, som är ett sparkonto som kopplas i regel till ett sparkonto, och man kan spara under 2 eller 5 år. Ju längre bindningtid man väljer, desto högre blir förstås räntan. Du måste sätta in minst 10 000 kronor på detta konto.
IKANO Sparkonto Plus, där du får en rörlig ränta på ditt sparbelopp som sätts veckovis. Du kan sätta in hur mycket som helst på kontot men om du har mindre än 100 000 kronor på kontot så kommer 2 % av räntan att dras av.

Alla bankens sparkonton omfattas givetvis av den statliga insättningsgarantin.

Banken erbjuder även placeringar i aktieindexobligationer, vilket förstås inte är att räkna som ett traditionellt sparkonto, då detta innebär en större risk, men det kan vara bra att veta att denna möjlighet finns åtminstone.

Recension:

Ikano Bank
Betygsatt av: Locon.se
Betyg: 93/100