Meny Stäng

ICA Banken

ICA Banken är en av Sveriges mest kända så kallade nischbanker. De har dock ett mer heltäckande produktutbud än de flesta andra nischbanker, för det går både att låna pengar, spara pengar och försäkra sig samt mycket annat hos denna från början ganska lilla, men numera väldigt stora bank.

ICA Banken är vidare kända för sin Internetbank och sina appar för banktjänster, som vunnit utmärkelser, som möjliggör det att göra alla bankärenden man kan behöva hemifrån. Detta är välbehövligt eftersom ICA Banken inte har några sedvanliga bankkontor, så som helkund hos ICA Banken måste man vara beredd på att göra det mesta själv.

För ja, det går faktiskt att vara helkund hos denna nischbank idag. Med detta menar vi att man både kan ha sitt lönekonto hos dem, men även ta alla lån man behöver av dem, från privatlån till krediter kopplade till ett kort eller ett konto samt bolån. Dessutom kan man ha mängder av försäkringar hos ICA Banken om man vill det, samt även ett fondsparande, och givetvis är ICA Banken även kända för sina rosa, emellanåt lite uppseendeväckande bank- och kreditkort, för att bara nämna några exempel.

ICAS egen bank (för ja, det är ICA som äger denna bank!) startades år 2001 och är idag en av de 20 största affärsbankerna i landet. Bankens huvudkontor ligger i Solna, men en stor del av verksamheten bedrivs från Borås, där bankens kundcenter ligger. År 2014 uppskattades det att ICA Banken hade en halv miljon kunder.

ICA Banken

Intressant var ICA Banken tillsammans med Coop Bank de första bankerna som fick tillstånd att starta bankverksamhet utan att vara helägda dotterbolag till redan existerande finansbolag eller försäkringsbolag. Dock har ICA Banken varit betydligt mer framgångsrika än konkurrenterna Coop Bank (numera Med Mera Bank).

Utöver att ha produkter riktade till privatpersoner har ICA Banken även en produkt riktad till företag, nämligen ICAs egna uttagsautomater. Idag finns det ca. 450 av dessa runt om i landet, de flesta av dem placerade i anslutning till ICA butiker, men inte alltid.

Recension:

ICA Banken
Betygsatt av: Locon.se
Betyg: 90/100