Meny Stäng

Freedom Finance

När man ska ta ett lån finns det många saker att tänka på och det hela kan verka ganska komplicerat. Det går inte att slarva med research och jämförelser eftersom man då riskerar att få ett betydligt mindre förmånligt lån. Däremot går det att göra processen en hel del enklare och slippa att själv stå för all research. Hur går man då tillväga om man vill förenkla det hela? Det är faktiskt väldigt enkelt. Det man bör göra är att vända sig till en låneförmedlare som kan ta hand om det hela. En välkänd sådan är Freedom Finance.

Samarbetar med ett flertal banker

Freedom Finance har många fördelar och en av dessa fördelar är att de samarbetar med ett flertal långivare och banker. Samarbetet omfattar över 20 olika långivare, vilket gör att den som ansöker om ett lån genom Freedom Finance har möjlighet att få en rad lånerbjudanden. De erbjudanden som ges sammanställs och vidarebefordras till låntagaren så att denne kan ta ställning till vilket erbjudande som framstår som mest lockande. Låntagaren kan ta den tid som behövs på sig för att jämföra olika erbjudanden och därefter välja det bästa erbjudandet.

Hur mycket kan man låna och till vad

När man ansöker om lån via Freedom Finance går det att ansöka om lån upp till 500 000 kronor. Om den som ansöker om lån har en eller flera betalningsanmärkningar är maxbeloppet 125 000 kronor. Finns det däremot en säkerhet för lånet i form av en villa eller en bostadsrätt kan det gå att få låna upp till 200 000 kronor med anmärkning. Detta förutsätter givetvis att man uppfyller resterande krav för att kunna få ett lån.

När det gäller vad man lånar till så är det ingenting som Freedom Finance kräver någon specifik information kring. Det går att låna för inköp av bil, införskaffande av nya möbler, en resa, köp av häst eller vad det än kan tänkas vara man behöver pengarna till. Rent generellt kan sägas att räntan blir lägre och lånet mer förmånligt om man vill ta ett billån där bilen används som säkerhet än om man lånar utan säkerhet, men detta är inte unikt för lån som tas genom Freedom Finance, utan detta är mer regel än undantag när det gäller lån.

Vilken ränta gäller

Hur ligger då räntenivån för privatlån som tas genom denna låneförmedlare? Det finns inte en bestämd räntenivå för alla lån, utan det hela bestäms individuellt efter de förutsättningar som framkommer av ansökan och medföljande kreditupplysning. En person som saknar betalningsanmärkningar, har en fast inkomst och under en längre tid har varit anställd på samma företag har förutsättningar att få en låg ränta, medan en person med mer osäkra ekonomiska förutsättningar vanligtvis får högre ränta på sitt lån. Vanligtvis ligger räntan på de lån som förmedlas av Freedom Finance mellan 3,25 % och 18,15 % men det kan gå att få lägre ränta om det finns en säkerhet för lånet. Exakt vad räntan hamnar på avgörs dels av låntagarens ekonomiska förutsättningar men naturligtvis även av vilken långivare man slutligen väljer.

Vilka är de grundläggande kraven

Som tidigare nämnts kort finns det vissa grundläggande krav för att man ska kunna erbjudas lån via Freedom Finance. Dessa krav är att låntagaren ska ha fyllt 18 år, att årsinkomsten ska vara lägst 100 000 kronor, att man ska ha en fast bostad i Sverige och att det inte får finnas något aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden. Om man har betalningsanmärkningar blir kraven dock lite hårdare. För att då kunna få lån behöver man vara minst 20 år och högst 73 år och ha en årlig inkomst på minst 110 000 kronor. Att låna med betalningsanmärkningar, beroende på hur många det rör sig om, kan alltså gå, men det får absolut inte finnas några aktuella skulder registrerade hos Kronofogden.

Det är inte alltid en nödvändighet att ha en fast anställning för att kunna låna genom Freedom Finance. Vissa av de långivare som företaget samarbetar med godkänner även andra typer av inkomster. Om man vill öka sina chanser att bli beviljad ett lån kan man fundera över att använda en medlåntagare. Det ökar chanserna att lånet ska beviljas och chansen är då också större att en bättre ränta kan erbjudas.

Ta hjälp av Freedom Finance för att lösa dyra krediter

Många sitter med en rad dyra lån och krediter och skulle få det bättre ekonomiskt av att baka samman dessa i ett mer förmånligt samlingslån. Detta är något som Freedom Finance kan hjälpa till med i många fall. I ansökan ska man då ange att man vill lösa andra lån och krediter. Det kommer att registreras en kreditupplysning hos Upplysningscentralen, eller UC som de ofta kallas, men det är viktigt att komma ihåg att enbart en sådan registreras även om man erbjuds ett flertal omläggningslån. Det är därför mer fördelaktigt att ansöka via en låneförmedlare som Freedom Finance än att själv ansöka om lån hos olika långivare, eftersom det annars registreras en kreditupplysning för varje ansökan som görs.

Det finns gott om pengar att spara varje månad på att baka samman alla dyra krediter och lån i ett enda omläggningslån. Ofta går det att sänka månadskostnaden med flera tusen kronor, något som naturligtvis är väldigt positivt för privatekonomin. Om man samlat på sig dyra krediter kan man också glädja sig med att räntan ofta är betydligt mer förmånlig på omläggningslånet, vilket också bidrar till att totalkostnaden blir betydligt lägre om man kan betala av dem direkt och därefter enbart betala av på det mer förmånliga lånet.

Att ansöka om lån, oavsett om det handlar om ett omläggningslån eller ett annat lån, via Freedom Finance är väldigt enkelt och går mycket snabbt. Man behöver fylla i uppgifter om hur mycket man önskar låna, hur lång tid lånet ska betalas av på, om man önskar lösa andra lån samt fylla i grundläggande uppgifter. När detta är klart inhämtas en kreditupplysning innan låntagaren kan få de olika låneerbjudanden som är aktuella presenterade för sig för att så småningom välja det mest tilltalande erbjudandet.