Meny Stäng

Eurocard

Eurocard låter kanske som ett internationellt kort, men det är faktiskt ett högst nordiskt fenomen. Kortet var förvisso från början när det lanserades år 1965 av familjen Wallenberg som även äger SEB Banken tänkt att vara en konkurrent till American Express, men denna plan fungerde inte lika bra som det var tänkt. Istället slog kortet enbart igenom på den nordiska marknaden, där det än idag förekommer som både privatkort och företagskort. Förr var dock Eurocard även relativt vanligt förekommande i t.ex. Tyskland, Nederländerna och Österrike, där dock verksamheten är nedlagd idag.

Eurocard är fortfarande helägt av SEB, och man har därför precis som SEB sitt huvudkontor i Stockholm. Givetvis har man fullt tillstånd för all sin verksamhet av Finansinspektionen, och gör detta enligt vettig kreditgivnings- och banksed.

Det finns för närvarande två varianter av kortet: Eurocard Gold och Eurocard Platinum. Av dessa är givetvis alternativet Eurocard Platinum det som har flest förmåner. För att på djupet jämföra skillnaderna de två korttyperna emellan rekommenderar vi att man besöker Eurocards hemsida, där det finns en bra tabell som klargör detta tydligt. Skulle man gilla ett av alternativen kan man dessutom ansöka om detta kort direkt på Eurocards hemsida.

Eurocard

Vi kan dock säga som så att skillnaderna i priset är relativt stora. Eurocard Gold kostar för närvarande 525 kronor per år, medan Eurocard Premium kostar 1500 kronor per år, så förståeligt nog är även skillnaderna korttyperna emellan ganska stora.

Något som skiljer Eurocard korten från de flesta andra kreditkort är för övrigt att de inte har någon övre kreditgräns, vilket de flesta andra kort har. Därmed är Eurocard ett mer flexibelt kreditkort enligt många, men givetvis kan detta göra korten mindre lämpliga för dem som kanske inte har full koll på sin ekonomi, lider av köpberoende och så vidare.

Recension:

Eurocard
Betygsatt av: Locon.se
Betyg: 96/100