Meny Stäng

Consector

Företaget Consector driver så kallad låneförmedlingsverksamhet, som syftar till att göra det lättare för privatpersoner att hitta bra bolån, privatlån samt kreditkort. Tack vare låneförmedlaren behöver en privatperson som är intresserad av en av dessa tjänster inte ansöka om flera alternativ själv, eller göra lika mycket research kring ämnet, då Consector sköter detta åt en.

Consector är förvisso inte det enda företaget av sitt slag, men detta är en av de nyare (man startade sin verksamhet år 2014) och därmed hungrigare låneförmedlarna, och därför anser många att detta är ett av de allra bästa alternativen för den som behöver en lånejämförelsetjänst. Den personliga servicen är helt enkelt väldigt bra och de lägger ned stor tid och möda på att förhandla ned räntan på alla lån man förmedlar.

Dock kan man inte använda sig av deras tjänster om man har betalningsanmärkningar, dessvärre, utan i så fall måste man använda sig av en annan, liknande tjänst istället.

Givetvis är Consector registrerade hos Finansinspektionen och man har ett samarbete med UC, dvs. Upplysningscentralen, för kreditupplysningar som görs på alla som ansöker om ett lån via dem, för att säkerställa bra och ansvarsfull kreditgivning.

Ägarna och personerna som driver företaget har dessutom lång erfarenhet av branschen, eftersom man bland annat varit verksamma i SEB, Credit Suisse och så vidare.

Krav som ställs på den som vill ta ett lån via Consector

Om du vill ta ett lån via Consector vill de att du ska:

  • Vara minst 18 år gammal.
  • Tjäna minst 120 000 kronor om året eller 10 000 kronor i månaden.
  • Vara svensk medborgare.
  • Ha ett svenskt personnummer.

Consector

Om privatlånen som Consector erbjuder

Av alla lånealternativen som förmedlas av Consector är privatlånen de mest populära. Dessa kan tas på belopp mellan 10 000 kronor och 400 000 kronor, och de kan ha en återbetalningstid på mellan 1 och 15 år. De flesta av de lånegivare som bolaget samarbetar med tillämpar så kallad individuell räntesättning, vilket innebär att låntagarens egen ekonomi avgör vad räntan blir, men inte alla av dem.

Några av de lånegivare man samarbetar med är bland annat Marginalen Bank, Santander, NordNet, Wasa Kredit och Seven Day samt 6 banker med banktillstånd.

Recension:

Consector
Betygsatt av: Locon.se
Betyg: 93/100