Meny Stäng

Collector Bank

Collector är en av de nyaste nischbankerna, men samtidigt en av de nischbanker som det gått allra bästa för sedan de startade. Collector startades nämligen år 2005 men har haft en resultattillväxt på i genomsnitt 55 % per år sedan dess, vilket är mycket svårt för någon av de konkurrerande bankerna att toppa.

Man riktar sig till både privata och företagskunder, och verksamheten består av utlåning, faktura och delbetalningstjänster samt kreditkortstjänster och inlåningstjänster.

Collectors huvudkontor ligger i Göteborg men man har även kontor i Stockholm, Oslo och Helsingfors och man har alltså även verksamhet i Norge och Finland utöver Sverige, vilket man även kan avläsa av detta. Företaget är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.

Collectors grundare heter Lena Apler, Alexander Todoric och Johan Möller, och av grundarna är det Lena Apler som fått mest uppmärksamhet. Hon blev nämligen utvald till Årets Västsvenska Entreprenör år 2009 av Ernst and Young och Sveriges märktigaste kvinnliga entreprenör år 2015 av Veckans Affärer, för att bara nämna några exempel.

Totalt har man ca. 300 anställda och de mest kända produkterna är Collectorlånet samt kreditkorten som Collector erbjuder. Givetvis står man helt och hållet under Finansinspektionens tillsyn.

Lite om Collectors lån

Collectors lån är traditionella blancolån, som det inte krävs någon säkerhet för att ta. Man kan låna mellan 20 000 kronor och 250 000 kronor av Collector, och återbetalningstiden kan man också välja själv, och den kan vara på mellan 2 och 15 år. Har man BankID eller e-legitimation kan man sköta hela ansökningsprocessen via Internet. Räntan på alla Collectors lån sätts individuellt och baseras därför på den sökandes egen ekonomi.

Collector Bank

Vad krävs för att man ska kunna bli beviljad ett lån av Collector?

För att detta ska vara möjligt måste man vara svensk medborgare, minst 20 år gammal samt ha en årsinkomst på minst 120 000 kronor. Man får inte heller ha några betalningsanmärkningar för att man ska kunna komma på tal som låntagare hos dem.

Recension:

Collector Bank
Betygsatt av: Locon.se
Betyg: 89/100