Meny Stäng

British Airways

Numera är det något av en trend att flygbolag ska ha sina egna kortprogram. SAS har det, Norwegian har det och så vidare, så det är verkligen inte överraskande att även ett av de största flygbolagen i världen, nämligen British Airways, ville skaffa ett eget kort. Detta kort lanserades förvisso något efter konkurrenternas, men nu är det ett faktum, och man slås genast när man börjar granska kortet lite närmare av vilken toppkvalitet det håller.

Kortet bygger på Avios, det globala poängsystemet som används för att räkna poäng för alla medlemmar i Britisy Airways Executive Club, ett lojalitetsprogram för flygbolaget. För varje 10 kronor som man spenderar med sitt kreditkort hos British Airways får man med sitt British Airways card 2 avios, och man får dessutom 1 avios för varje 20 kronor som spenderas utanför flygbolaget.

Alla British Airways kort är kopplade till VISA och det ingår givetvis en reseförsäkring med ett avbeställningsskydd när man bokar en resa med kortet, vilket inte torde vara så överraskande, med tanke på att det är ett kort med reseinriktning.

Kortet innehåller även en räntefri kredit på upp till 55 dagar.

British Airways

Vad kan man sedan göra med sina Avios?

När man har samlat ihop tillräckligt många kan man lösa in dessa mot nya resor, eller flygbiljetter från British Airways, närmare bestämt. Exakt hur många poäng som krävs beror förstås på vart man vill flyga med mera. Man kan även delbetala med Avios nästa gång man vill boka en resa via British Airways om man vill det.

Vad är fördelen med ett British Airways Card i förhållande till andra flygbolags liknande kort?

Den stora fördelen är att för de som flyger ofta med just British Airways så är detta ett mer lämpligt kort, då många andra flygbolag inte har lika många och samma sorts flygrutter som just British Airways. Vet man med sig att det är just dessa flygrutter man är intresserad av, av olika anledningar är därför British Airways förmodligen det bästa valet.

Recension:

British Airways
Betygsatt av: Locon.se
Betyg: 92/100