Meny Stäng

Bli effektivare på jobbet!

effektivare på jobbet

Blir du effektivare på jobbet kan det i förlängningen innebära att du får mer tid med barnen, vännerna eller sambon och andra roligare saker i livet. Arbetslivet i all ära men det finns ju ett liv utanför arbetet också! Här kommer 8 stycken genomtänkta och handfasta tips på hur du kan bli effektivare på jobbet!

1. Hitta ditt egna lugn i arbetssituationer när det är mycket att göra och stressigt på jobbet. Upprepa en fras tyst för dig själv som ger dig lugn och återhämtning på jobbet. Jag gör faktiskt så gott jag kan! Ingen blir mer effektiv av att klanka ner på andra eller sig själv. Ge dig själv en klapp på axeln varje gång du med säkerhet vet att du presterat efter dagsformen och din yttersta förmåga. Du blir mycket mer effektiv om du ger dig själv positiv förstärkning.

2. Ställ klockan tidigare, se till att vara på jobbet tidigare än alla andra. Du slipper bli störd och kommer förmodligen snabbare tillrätta med hur arbetsdagen ska planeras och utföras.

3. Boka av alla möten som inte är nödvändiga. Flertalet arbetsplatser har faktiskt en stor del onödiga möten. Känner du att mötena inte ger dig något? Säg att du är upptagen och måste hoppa över onödiga möten som endast leder till slöseri med arbetstid.

4. När du dricker morgonkaffet på morgon – ladda den koppen med en eller flera positiva tankar om hur denna arbetsdag ska bli. Har du en glad och positiv känsla i kroppen redan när du dricker kaffe kommer du garanterat bli mer effektiv under arbetsdagen.

5. Ifrågasätt alla fysiska eller inbokade mötesplatser som inte ligger nära din egna arbetsplats. Begränsa alla typer av förflyttningar som stjäl av din effektiva arbetstid. De flesta ärenden går att hantera över mail eller telefon. Behöver du verkligen vara fysiskt på plats? Den frågan bör vara relevant i alla typer av tidskrävande förflyttningar mellan olika platser och mötesrum.

6. Tillfälliga försämringar ska accepteras vid alla typer av förändringar. Bli en person som ser att på sikt kan det som uppfattas som dåligt för stunden faktiskt kan resultera i något bättre i förlängningen. Lyft blicken och se det större perspektivet på saker och ting! Ibland måste saker få bli sämre för att de ska bli bättre – acceptera detta!

7. Svårt att komma ihåg vissa saker? Koppla ihop de sakerna du har svårt att minnas med arbetsrutiner som sitter som en ryggmärgsreflex redan! När du rensar mail varje morgon gör det till en vana att ta en backup på datorn samtidigt.

8. Ta bort all reklammail, prenumerationer, nyhetsbrev, publikationer eller dylikt och kontakta företag som gör massutskick. Se till att stoppa all onödig mailhantering på jobbet!